Kateket

Den  20april 2024 KL 9:30 - 12:30, Jönköping

Om barmhärtighet och skönhet i katekesen 

Inspirationsdag för kateketer

Direktorium  för katekes vänder sig till alla som sprider tron men alldeles särskilt till kateketer. Direktorium lyfter fram nya perspektiv på kateketens uppgift  och kallelse och på sättet vi förmedlar tron.

Ledare: Ulrika Erlandsson, ordförande i Katolska pedagogiska nämnden

Läs mer

PODD

Nytt avsnitt:

Lisa och Magnus och äktenskapet

Vi möter Lisa och Magnus Wetterberg, nya familjekonsulenter vid Stockholms katolska stift. De talar om vad äktenskapet är på ett personligt sätt som får oss att själva vilja reflektera över hur vi lever som gifta. Familjen är i fokus detta avsnitt!

Läs mer 

BIBEL

Söndagens evangelium för barn 21 april 2024

Den gode herden 

”Jag är den gode herden. Den gode herden ger sitt liv för fåren. Den som är lejd och inte är herde och inte äger fåren, han överger fåren och flyr när han ser vargen komma, och vargen river dem och skingrar hjorden. Han är ju lejd och bryr sig inte om fåren” (Joh 10:11-18 ).

Läs mer här!

Direktorium för katekes

Direktorium för katekes ger svar på hur kyrkan, hela Guds folk, ska gå till väga i det som är hennes huvuduppdrag - att sprida tron. 

Mer info

Just nu besöker vi församlingar runt om i landet för att presentera Direktorium, först ut i år är Skövde.

Läs mer!

 

KPN presenterar sig

På KPNs kansli råder full aktivitet. Få en inblick i allt som kan hända och låt medarbetarna presentera vad de kan erbjuda dig.

Katolska pedagogiska nämnden finns också på Instagram. Där heter vi @katolskapedagogiska!

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du del av aktuell information från KPN. Du får tips om våra kurser och events, aktuella videos, poddar och material som är av intresse för dig som brinner för evangelisation och katekes i katolska kyrkan. Nyhetsbrevet skickas ut ca en gång i månaden med uppehåll under sommaren. 

Tack för din prenumeration!

Sprid gärna kännedom om vårt nyhetsbrev till andra som du tror kan ha glädje av det. Du kan också följa oss i Facebook-gruppen Kreativa kateketer och på Instagram, #katolskapedagogiska

Vanliga frågor

Hur ställer jag en bra fråga?

Ibland behöver man ställa frågor för att kontrollera om barnen har tagit till sig vissa fakta. Men ännu viktigare för en levande katekes är att ställa frågor som hjälper barnen att tänka själva, som får dem att associera, som väcker deras känslor och engagemang. 

Läs mer!

Jag vill bli kateket. Hur gör jag?

Om du önskar att bli kateket kontakta din kyrkoherde eller din nationella grupps själasörjare. Det är han som bär ansvaret för trosundervisningen. Kyrkoherden har uppgiften att kalla lämpliga personer till kateketens viktiga uppdrag. Är du osäker på vad det innebär att vara kateket?

Läs mer!

 

 

Ny som kateket? Grattis!

Att vara kateket är fantastiskt! På KPN vill vi gärna hjälpa dig med att utföra ditt viktiga uppdrag. Det finns en hel del att tänka på när man är ny som kateket.

Här några snabba tips från KPN, som vi tror kan vara en hjälp

Läs mer