Alla

Den 19-21 januari 2024, Marielund - Stockholm

Vänner emellan

En helg om evangelisation med Ulf Ekman.

Skulle du kunna tänka dig att berätta för andra vad tron betyder för dig? Har du tänkt på att dina ord och erfarenheter kan öppna vägen för medmänniskor att upptäcka Kristus och kyrkan?

Läs mer

Alla

Våren 2024 

Inzoomat - katolsk folkbildning online

Upptäck vårens alla kurser!

30 minuters föredrag och 30 minuters samtal - allt på ZOOM!

Läs mer 

Bibeln

Söndagens evangelium för barn 10 december 2023

Jesaja och Johannes döparen visar oss vägen

”Här börjar glädjebudet om Jesus Kristus, Guds son. Som det står skrivet hos profeten Jesaja:
Se, jag sänder min budbärare före dig, han skall bereda vägen för dig. En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren, gör hans stigar raka” (Mark 1:1–8).

Läs mer här!

Nyhet: Direktorium för katekes

Direktorium för katekes ger svar på hur kyrkan, hela Guds folk, ska gå till väga i det som är hennes huvuduppdrag - att sprida tron. 

Mer info

KPN presenterar sig

På KPNs kansli råder full aktivitet. Få en inblick i allt som kan hända och låt medarbetarna presentera vad de kan erbjuda dig.

Katolska pedagogiska nämnden finns också på Instagram. Där heter vi @katolskapedagogiska!

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du del av aktuell information från KPN. Du får tips om våra kurser och events, aktuella videos, poddar och material som är av intresse för dig som brinner för evangelisation och katekes i katolska kyrkan. Nyhetsbrevet skickas ut ca en gång i månaden med uppehåll under sommaren. 

Tack för din prenumeration!

Sprid gärna kännedom om vårt nyhetsbrev till andra som du tror kan ha glädje av det. Du kan också följa oss i Facebook-gruppen Kreativa kateketer och på Instagram, #katolskapedagogiska

Vanliga frågor

Hur ställer jag en bra fråga?

Ibland behöver man ställa frågor för att kontrollera om barnen har tagit till sig vissa fakta. Men ännu viktigare för en levande katekes är att ställa frågor som hjälper barnen att tänka själva, som får dem att associera, som väcker deras känslor och engagemang. 

Läs mer!

Jag vill bli kateket. Hur gör jag?

Om du önskar att bli kateket kontakta din kyrkoherde eller din nationella grupps själasörjare. Det är han som bär ansvaret för trosundervisningen. Kyrkoherden har uppgiften att kalla lämpliga personer till kateketens viktiga uppdrag. Är du osäker på vad det innebär att vara kateket?

Läs mer!

 

 

Ny som kateket? Grattis!

Att vara kateket är fantastiskt! På KPN vill vi gärna hjälpa dig med att utföra ditt viktiga uppdrag. Det finns en hel del att tänka på när man är ny som kateket.

Här några snabba tips från KPN, som vi tror kan vara en hjälp

Läs mer