Inzoomat

Inzoomat - katolsk folkbildning online

Ny katolsk studiebibel

Lagom till advent 2022 lanseras Katolsk studiebibel som innehåller Bibel 2000 med 73 katolska inledningar till bibel- böckerna och 3100 katolska kommentarer. Aldrig tidigare har något sådant utgivits på svenska. Emanuel Sennerstrand presenterar processen bakom utgåvan och berättar hur studiebibeln kan användas.

Läs mer

Podd

Vår nya podd

Andliga övningar

I våras släpptes podden Biskopens rosenkrans där vi får be en av våra mest älskade böner tillsammans med biskop Anders och systrarna i Djursholm. Den andra podden, som släpptes inför advent 2022 är GÅ MED GUD, den är inspirerad av Ignatius andliga övningar och ger dig en kort andakt, 30 avsnitt för30 dagar. 

Lyssna här

Bibeln

Söndagens evangelium för barn 11 december 2022

Sankta Lucia 

"Johannes fick i sitt fängelse höra om Kristi gärningar, och han skickade några av sina lärjungar för att fråga honom: ”Är du den som skall komma, eller skall vi vänta på någon annan?” Jesus svarade dem: ”Gå och berätta för Johannes vad ni hör och ser: att blinda ser och lama går, spetälska blir rena och döva hör, döda står upp och fattiga får ett glädjebud" (Matt 11:2-11).

Läs mer här!

Den förlorade dottern - Rakels första bikt

Den förlorade dottern

Följ med Rakel när hon biktar sig för första gången. 

Alla våra videos

Nikodemusmöten - INTRODUKTION

KPN presenterar sig

På KPNs kansli råder full aktivitet. Få en inblick i allt som kan hända och låt medarbetarna presentera vad de kan erbjuda dig.

Katolska Pedagogiska Nämnden finns också på Instagram. Där heter vi @katolskapedagogiska!

Vanliga frågor

Hur ställer jag en bra fråga?

Ibland behöver man ställa frågor för att kontrollera om barnen har tagit till sig vissa fakta. Men ännu viktigare för en levande katekes är att ställa frågor som hjälper barnen att tänka själva, som får dem att associera, som väcker deras känslor och engagemang. 

Läs mer!

Jag vill bli kateket. Hur gör jag?

Om du önskar att bli kateket kontakta din kyrkoherde eller din nationella grupps själasörjare. Det är han som bär ansvaret för trosundervisningen. Kyrkoherden har uppgiften att kalla lämpliga personer till kateketens viktiga uppdrag. Är du osäker på vad det innebär att vara kateket?

Läs mer!

 

 

Ny som kateket? Grattis!

Att vara kateket är fantastiskt! På KPN vill vi gärna hjälpa dig med att utföra ditt viktiga uppdrag. Det finns en hel del att tänka på när man är ny som kateket.

Här några snabba tips från KPN, som vi tror kan vara en hjälp

Läs mer