Åk på läger

Att resa tillsammans med en grupp är inte bara intressant eftersom man lär sig mer om något särskilt ämne eller en viss plats, det gör också något med gruppen. Att vara tillsammans på annorlunda villkor kan få en grupp att fungera bättre, deltagarna lär känna varandra mer och själva gemenskapen i undervisning, bön och sociala aktiviteter är en viktig pusselbit i katekesen. 

Den som har planerat läger förut vet att det finns en rad förberedelser som är bra att göra innan man åker iväg. En bra planering i förväg gör dig redo för att vara spontan. 

Här har KPN och kateketer från olika håll samlat material som underlättar för dig som vill planera ett läger eller en pilgrimsresa eller en liknande aktivitet. 


Har du egna tips eller tycker du att vi missat något viktigt, hör gärna av dig.

Kontakta oss


Nu åker vi!

Detta häfte är just vad du behöver för att förbereda dig för ett ungdomsläger. Har hittar du gruppstärkande aktiviteter, samtalsövningar och praktiska tips om hur du organiserar dig. Förslag till tematiska läger ingår också, ett om mässan och ett om socialläran. 

Beställ här!

Röster om lägerplanering

Läs vad erfarna lägerplanerar säger om att åka på läger. Vad ska man tänka på? 

Läs mer

Några frågar

Har du tänkt på allt?

  • Var åker ni? Varför?
  • Vilka åker med?
    (ledare och deltagare)
  • Hur detaljerat schema ska vi göra?
  • Hur ska rumsfördelningen ut?
  • Ska vi laga vår egen mat?

Lekar, lekar, lekar

Här på KPN:s hemsida finns en rad tips på lekar och aktiviteter som går att göra med barn i olika åldrar. 

Här finns våra lekar 


Mallar och dokument

Här finns tips hur hur en inbjudan kan se ut. Du hittar också mall för anmälningslistor, schemaförslag och andakter. Varsågod. 

UNDER UPPBYGGNAD


Studieförbundet Bilda hjälper gärna till med det administrativa och annat. Ta kontakt med den lokala verksamhetsutvecklare!

Studieförbundet Bilda


Barnskyddsombudet

Alla aktiviteter som ordnas av Stockholms katolska stift eller någon av dess församlingar behöver ta hänsyn till Barnskyddsombudets riktlinjer. Ledar och frivilliga behöver känna till vad som gäller. Läs mer på Barnskyddsombudets hemsida. 

Läs mer