Om trons grunder INSTÄLLD

Datum: 21- 23 maj 2021

Plats: Rögle kloster

Kursledare p Ulf Jonsson SJ

Kursledare p Ulf Jonsson SJ

Denna kurs tar upp fundamentalteologiska frågor, alltså frågor om den kristna trons grunder. Vi lär känna hur framstående katolska tänkare resonerar kring trons intellektuella förutsättningar. Hit hör frågor som: Är människan religiös av naturen? Vem är Gud? Vad menas med uppenbarelse? Hur kan man tänka sig att Gud handlar i världen?

 

Om p Ulf Jonsson SJ

P Ulf Jonsson är jesuitpater och chefredaktör för kulturtidskriften Signum, samt sedan 2012 professor i religionsfilosofi på Newmaninstitutet.

Brev till Olof Palme...

När p Ulf Jonsson var endast 13 år skrev han brev till statsminister Olof Palme med en fråga om vad som var livets mening. Lyssna på den spännande intervjun med p Ulf i podden Tro och förnuft här: http://trofornuft.libsyn.com/podcast

KPN följer Folkhälsomyndigheten rekommendationer vid genomförandet av våra kurser.

Kostnad

Kurserna erbjuder vi till subventionerat pris, 1000 kr/helg.

Kateketer betalar 600 kr och ungdomar (max 28 år) 300 kr.

 

 

"Om trons grunder"
Fina miljöer

Fina miljöer

När solen visar sig...

När solen visar sig...

Kapellet

Kapellet

Lövskog med stigar

Lövskog med stigar

Maria

Maria

Trevliga gästrum av något enklare standard

Trevliga gästrum av något enklare standard

Hur fungerar anmälan?

  1. Efter att du fyllt i uppgifterna nedan under ”Anmäl dig här” och klickat på ”skicka” får du en automatisk bekräftelse med e-post. Nu vet du att din anmälan har registrerats (”Tack för din anmälan”).
  2. Efter någon dag får du en personlig e-post från KPNs kansli om att du fått plats på kursen (eller att den är fullbokad). Här får du också en anmodan om att betala en anmälningsavgift på 200 kr till KPNs konto 119-2053. Detta för att du ska kunna behålla din plats. Denna anmälningsavgift återfås ej vid avanmälan.
  3. Två veckor innan kursstart får du praktisk information om kursen.

Ifall det skulle bli aktuellt med avanmälan

Avanmälan måste ske senast 1 vecka före kursstart. Om avanmälan inkommer senare fakturerar KPN 50% av den totala kursavgiften, om den inkommer dagen innan faktureras hela kursavgiften. Detta beror på att de kursgårdar där KPN förlägger sina Vuxenutbildningar har dessa villkor.

Se även flera tillfällen att delta dessa tre kurser!

Våren 2021 vuxenutbildningar som pdf här!

Hösten 2021 vuxenutbildningar som pdf här!