Vänner emellan - att dela tron i en modern tid, Stockholm

Datum: 1 september och 27 september 2022 kl 19-20.30.

Plats: Katolskt Forum, S:ta Eugenia

Foto: (c) Greger Hatt

Foto: (c) Greger Hatt

Skulle du kunna tänka dig att berätta för andra vad tron betyder för dig? Har du tänkt på att kanske just dina ord och erfarenheter kan öppna vägen för medmänniskor att upptäcka Kristus och kyrkan?

Alla döpta är kallade till att dela sin tro med andra, kyrkan finns till för att evangelisera. På uppdrag av biskop Anders gör KPN nu en särskild evangelisationssatsning. Utifrån Ulf Ekmans nya bok Vänner emellan - att dela tron i en modern tid (Catholica förlag) och ett  studiematerial producerat av Studieförbundet Bilda, kommer Ulf Ekman att besöka några församlingar. Hans besök blir uppstarten på en evangelisationssatsning som vill uppmuntra till att mer aktivt våga dela sin tro med andra.

Träff 1 Bokrelease Vänner emellan - att dela tron i en modern tid

1 september 2022
Katolskt Forum
Plats: S:ta Eugenia församling, Stora salen
Tid: 19.00-20.30

AFFISCH PDF

Biskop Anders Arborelius och Ulf Ekman kommer att tala om evangelisationens betydelse utifrån boken Vänner emellan - att dela tron i en modern tid

Hur kan vi bli en mer evangeliserande kyrka? Hur kan vi kristna engagera oss mer praktiskt i evangelisation? Intresset är större än vi tror. Deltagarna kommer få verktyg till hur man kan berätta om tron i mötet med dem som är nyfikna bland vänner, släkt, arbetskollegor eller på gymmet.

Träff 2 Varför evangelisera?

27 september 2022 
Föreläsning med Ulf Ekman

Katolskt Forum
Plats: S:ta Eugeniaförsamling, Stora salen
Tid: 19.00-20.30

Varför evangelisera? Vad uppmuntras vi till av kyrkan och evangeliet? Hur kommer man igång? Vad innebär att vara människofiskare? Lekmannens uppgift är att vara medvandrare. Att vittna om vad du sett och hört. En kväll där vi upptäcker de små steg alla döpta kan göra genom att evangelisera i vardagen. Ulf Ekman leder oss genom kvällen.

Träffar 3, 4, 5 och 6 (Datum meddelas senare) 

Under träffarna 3,4, 5 och 6 samlas gruppen till att se en inspelad föreläsning på ca 20 min med Ulf Ekman som också innehåller samtalsfrågor och reflektioner. Dessa filmer visas endast för deltagare i studiecirkeln. 

Studiematerialet består av fyra föredragsfilmer och Ulfs bok Vänner emellan (Catholica förlag). Studiecirkelledaren får tillgång till materialet via verksamhetsutvecklare på Bilda i respektive region.

Träff 3 (19.00-20.30): Vad är evangeliet?

Träff 4 (19.00-20.30): Vad innebär det att vara ett vittne/att vara människofiskare?

Träff 5 (19.00-20.30): Alla människor har frågor.

Träff 6 (19.00-20.30) Hur börjar vi?

Utöver Stockholm planeras besök i de katolska församlingarna i Umeå, Skellefteå, Hisingen, Luleå och Karlskrona under hösten.

Studiecirkelarrangemangen sker i respektive stad i samverkan med Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle.

ANMÄLAN

Beställ boken här!

Skriv ut affischen här